12. XI. 2019 – CP
Am dat peste un director dictator. Ține în jurul dumneaei numai persoanele care îi sunt supuse. Mă distrează… De fapt azi, în timpul CP m-am distrat copios. Mi-am adus aminte de anii studenției când am mers la o biserică adventistă ca să înțeleg cum de colega mea are creierul spălat și nu vrea să meargă la ”Trilogia antică”, care se juca la TN, cred. M-am delectat copios. Am stat în spatele participanților și aveam o perspectiva de ansamblu. Era ca la biserica adventistă. Toți stăteau ca supușii pioși. A vorbit 90 de minute. Eu am intervenit și m-a pus la punct. A decis să exmatriculeze un elev pentru că avea părul vopsit în roșu, dar mai mult pentru că i-a răspuns arogant. I-am sugerat elevului în plen să-și ceară iertare și să promită că în 24 de ore revine la culoarea inițială. Eu nu știam că în CP se tace. 🙂 Îmi vine să râd și acum, serios! A fost exmatriculat cu acordul tuturor. Chiar eu am acceptat, văzând că nimeni nu ia atitudine, nici chiar tatăl elevului, și dumnealui invitat la CP. Procedura permite ca elevul să față contestație la CA pentru exmatriculare și CA poate reveni asupra deciziei dacă elevul își schimbă comportamentul. Tatălui i-a spus că elevul are nevoie de terapie psihologică și chiar psihiatrică, ceea ce mi s-a părut exagerat.
Îi face pe toți cu ou și cu oțet și toți tac, iar pe mine asta mă amuză. Niște adulți aplecați de griji, împovărați de hârtii, care sunt și la mâna elevilor, nu mi se pare tocmai OK.
Punctual, a început cu un curs de perfecționare, ceva gen ”Educație financiară”, pentru profesori. A nominalizat 23 de profesori și nu știu după ce criterii. Cred că pe simpatii. Pe urmă a vorbit despre un simpozion care se va desfășura la Ateneu. Dacă m-am abținut să o întreb criteriile după care a ales profesorii pentru perfecționare, la acest punct am intervenit și am spus că vreau și eu să merg. S-a uitat la mine cu o notă de superioritate și m-a întrebat cu cine o să merg, apoi mi-a spus că se mai gândește și, probabil s-a gândit și m-a sunat când eu eram deja acasă.
Dacă nu știați, profesorii fac și inventarul! Doamne, cât să-mi fac cruce! De ce mai este contabil? – mă-ntreb și eu ca prostul…
Să fiu sinceră, mie îmi place ordinea din Babeș, dar metodele doamnei sunt o formă de stres pentru colegi.
Acum are o pată pe un profesor de psihologie, Toni Șerban. Omul este profesor! Merge la clasă să le deschidă mintea, dar, probabil, elevilor li s-a inoculat ideea că este un profesor problemă și uite așa au făcut un soi de sesizare verbală la șeful de catedră că le-a dat un test despre gândire, când a predat ”gândirea”. Păi mie acesta mi se pare că este adevăratul profesor de psihologie, dar iar nu am luat cuvântul…
Acum a greșit și acest profesor. Într-unul din e-mail-urile trimise către școală a spus că nu acceptă să fie jignit de nu știu ce elev de culoare și mai știu eu ce a scris pe acolo.
Un director are obligația să atenueze un conflict, nu să-l amplifice.
Se face comisie disciplinară.
Un alt coleg a fost admonestat pentru că la ora dumnealui doi elevi au aruncat cu plăcintă între ei. În loc să cheme elevii în CP, l-a muștruluit pe profesor și acesta nu a zis nimic. Eu iar aș fi intervenit, dar dacă aici cuvântul de bază este supușenia, am zis și eu să-ncerc să văd cum este să fii fără coloană vertebrală. 😂😂😂 M-am distrat, serios. Nu vreau să intru în dizgrația acestei femei dictator. 🙂 🙂 O agreez atât timp cât este ordine și disciplină în școală, iar eu pot să fiu profesor, dar nu știu cât o să mai rezist fără să iau atitudine când deciziile mi se par neconforme cu respectul față de colegi.
Ca-n biserica adventistă! Nu glumesc!