14.XI.2019
Sunt uluită, să știți, de ceea ce se-ntâmplă la Victor Babeș, fără ca cineva să ia atitudine!
Azi, doamna director Rodica Kirsteuer urla de mama focului în secretariat.
Consilierul școlar, doamna psiholog Fleish, era profesor de serviciu și stătea impasibilă la urletele directoarei care se afla în secretariat. Așa se nasc dictatorii, să știți, când toți ceilalți stau drepți în fața isteriei unei persoane.
Am aflat că s-ar putea să mai plece o colegă, d-na Bratulova, parcă, și deja s-au făcut comisiile disciplinare pentru sancționarea lui Toni Șerban, profesorul de psihologie care nu vrea decât să fie profesor, dar pe care elevii îl deranjează la ore și atunci, enervându-se, îi jignește verbal. S-au făcut două comisii, una disciplinară și una pe discriminare.
Totul merge pe zvonuri. Că s-au plâns de el și directorii de la celelalte licee, acesta este tinicheaua cu care a venit de coadă acest profesor. Profesorul nu dă note mari, iar în Babeș se aleargă doar după note, în opinia mea.
Păi ce-or fi zis de mine?
Din seria întâmplări ciudate… Marți, 12 XI.2019, a rămas un telefon neredicat. Am consemnat în procesul verbal și l-am rugat pe un elev să ia telefonul, din dorința de a ajunge la posesorul lui. Când am ajuns la cancelarie, am descoperit că telefonul era al unei eleve din clasa mea și că el a ajuns din greșeală la cutia lui IX E, fosta lideră de sindicat punându-l din neatenție acolo.
Am scris pe grupul de whatsapp al profesorilor.
Azi, 14 noiembrie, un alt elev și-a uitat telefonul în bancă. L-am predat elevei de serviciu și am anuntat diriginta, consemnând în PV. Pe urmă am aflat că trebuia să-l predau la secretariat, propunerea fiind făcută pe grupul profesorilor, dar eu nu am apucat să citesc ultimele indicații.
Mă rog, azi, elevii mei de la IX D au dat dovadă de indisciplină, fiind gălăgioși, oarecum. Am avut și incidentul cu un bondar uriaș care a intrat în clasă și spaima a generat gălăgie.
Copiii trebuie să facă referate pentru orice. Au o pauză scurtă și stresantă. Semnează hârtii peste hârtii. Eu, când am fost elevă, nu am semnat hârtii decât la înscrierea la bacalaureat. Atât!
Azi, mi-am primit calificativul de la Colegiul Economic Viilor. Am avut emoții! Am crezut că mi-au dat bine, ca sancțiune pentru tot ce am scris despre liceu, dar am răsuflat ușurată. Calificativul pentru anul școlar 2018-2019 este Foarte Bine.
Este o tensiune în acest liceu maximă și presiune se pune pe profesori, nu pe elevii care sunt indisciplinați.
Problema este că nu se pune presiune decât pe hârtii, nu pe formarea unor comportamente adecvate elevilor sau pe metode de predare învățare moderne.
Comunic destul de bine cu colegele de catedră. Totuși cred că adulții nu prea mai au valori nici ei… În loc să vorbim respectuos unii despre alții, cred că ne distrăm unii pe seama altora, fără fundament. Sunt curioasă cum se va termina secvența cu Toni Șerban! Cum va vrea directoarea, evident! Copiii sunt și ei băgați în aceste jocuri murdare. Este dezastru, cred eu, în aceste condiții.
A și acum mi-aduc aminte de un elev de clasa a VI-a care și-a tras la răspundere profesoara de desen că i-a dat nota 8. Spre ce ne îndreptăm? Să-l fi văzut ce înțepat era, cât era de mic. Doamna director a chemat-o în birou pe profesoară.
Mâine mă pregătesc să pun etichete pe flacoanele de substanțe, de parcă aș fi laborantă. )
Nu-mi doresc decât să fiu profesor și elevii să îndrăgească chimia.
Dacă începe și denigrarea mea la clase? Femeia manevrează pe toți de parcă ar fi un păpușar diabolic. Este o comunistă înrăită și nu glumesc. Vrea să simtă cum alții pălesc în fața puterii dumneaei și chiar așa se-ntâmplă.
Elevii mei fac informatica în sala de clasă, ceea ce nu mi se pare corect.
La opționalul de chimie ”Legile fundamentale ale chimiei” nu am auxiliar. Caut probleme astfel încât să merg metodic spre însușirea și aprofundarea cunoștințelor. Rezolv problemele pe un caiet pe care îl folosesc ca să verific calculele, în clasă. Vreau să vă spun că fac asta deoarece din cinci părți diferite am cinci răspunsuri greșite la calcule și aproape niciodată răspunsul corect, atunci când elevii nu au calculatoare. De asemenea, atunci când predau am o schiță a lecției pe care mai arunc o privire din când în când, doar din necesitatea de a urmări metodic obiectivele lecției, nu din neștiință. Eu după schițele mele aș face un manual, dar nu am timp să stau să redactez ceea ce fac la ore. Cert este că folosesc aceste caiete deoarece nu există un manual bine conceput pentru elevi, metodic, în opinia mea. Eu nu vorbesc pentru pereți. Pun fiecare elev să lucreze individual și insist să lucreze după model fără să privească tabla, doar atunci când se verifică. ESTE FOARTE GREU ACEST EXERCIȚIU pentru elevii învățați doar să scrie și fără să treacă prin filtrul propriu cunoștințele. Îi pun să lucreze cu cartea și abia găsesc informația cerută. Nu au atenție! Nu sunt capabili să se concentreze mai mult de 25 de minute. Acum, sigur, nu sunt toți așa, dar eu văd întregul. Tehnica scrierii a dispărut complet! Să vedeți cum fac o declarație! Oameni buni, este dezastru!
Merg în autobuz cu elevii de la Babeș. Nu se deosebesc prin nimic de elevii din Ferentari, să știți. A, ba doar prin notele fabulos de mari!
Educația are urgent nevoie să redevină educație. Ceea ce este acum prin școlile din România este deplorabil. Nu știu cu cine trebuie să mă asociez pentru ca cineva să țină cont de observațiile mele! Poate am să mă înscriu într-un partid. Habar n-am!
Eu, totuși, mă întreb cum iau bacalaureatul elevii din Babeș, serios! 94% este un procent fabulos.
În timp ce profilul absolventului se degradează de la an la an, noi în cancelarie vorbim despre hârtiile pe care trebuie să le facem! ILAR!
Ceea ce este cel mai grav este că elevii știu că poți să pleci din Babeș dacă ”doamna director” KIRSTEUER vrea asta. 🙂 🙂 Deci, ești la mâna elevilor și a directoarei! 🙂 🙂
Părinții s-au simțit ofensați când elevii au fost puși să dea declarații că nu au telefoanele la ei.