29 octombrie 2019
Sunt puțin uluită de ce întâmplă la Victor Babeș.
Doamna director decapitează cum vrea dumneaei și pe cine vrea.
Azi a scos din Consiliul de Administrație două colege, colegele care au muncit zi lumină pentru comisia ARACIP, care a fost în școală în 17-18 octombrie 2019 și școala a primit FOARTE BINE la toți indicatorii, deși, dacă stau să mă gândesc, nu este chiar așa.
Într-adevăr rezultatele la bacalaureat sunt meritorii, promovabilitate peste 94%, dar comportamentele elevilor nu au nimic mai presus de cele ale elevilor de la un liceu tehnologic. Aceeași lentoare în strădania intelectuală, aceeași fugă după note, aceleași apucături de a fuma în fața liceului. Într-adevăr, în liceu este uniformă, un tricou cu sigla liceului, dar de aproape școala nu este ceea ce ar trebui să fie.
Nu există laborator de chimie funcțional. Există două laboratoare, dar fără chiuvetă. Am întrebat dacă avem substanțe chimice și nu prea sunt. Ce-or fi verificat cei din ARACIP? Doar hârtii, cum bine a spus la dezbaterea de la Palatul Parlamentului din 23 octombrie 2019, Andreea Păștinaru, președinta comisiei activități educative extrașcolare și extracurriculare, în plen, unde am avut onoarea să merg și eu, alături de alți 19 colegi.
Doamna director m-a propus pentru comisia CEAC, într-unul din CP. A afișat organigrama în cancelarie, dar mie nu mi-a dat copia deciziei de membru în CEAC. Tot îl întreabă pe președintele comisiei în CEAC cine mai face parte, de parcă a uitat că m-a numit. Mă rog!
Ciudat și foarte ciudat, la începutul semestrului am avut ore la clasa a XI-a. Copiii erau activi. La ieșirea din clasă elevii au salutat-o și a părut mirată că fac ore cu mine. De atunci am observat un grad de indisciplină la acești elevi. Nu pot să pun note de 10 elevilor care nu muncesc oră de oră. Una din eleve mi-a spus că merge la doamna director și asta m-a uimit, fiind nemulțumită de notă.
Sper că nu se va repeta povestea de la Colegiul Economic Viilor!
Clasa a X-a, chimie organică… Am pornit metodic în predarea noțiunilor. Aș spune că mă izbesc de un dezinteres. Acum și eu am o problemă! Pun accent pe învățarea centrată pe elev, adică vreau ca fiecare elev să opereze cu informația științifică și asta-i obosește.
Clasele de a IX-a sunt OK și sper să nu își piardă interesul pentru studiu.
Deci, azi, 29 octombrie, am văzut în forță un exces de putere. Nimeni nu îndrăznește să o contrazică pe doamna director. Nimeni!
Nimeni nu a luat apărarea colegelor demise din CA. Ba, mai mult, a fost demisă, la propunerea doamnei director, și reprezentanta sindicatului.
A, să vă spun, am reintrat în sindicat. Lidera de sindicat m-a abordat cum am venit în liceu și asta mi-a plăcut.
La procedura de luare a telefoanelor am comentat. Toți profesorii de la primele ore cară telefoanele în cancelarie și le duc cei de la ultima oră. Pentru mine ar fi mai ok să fie sigilate cutiile și lăsate în sala de clasă.
Nu știu, serios, ce să mai cred. La cum stă toată lumea cu capul plecat, cine știe ce mă mai așteaptă.
Stați puțin, am cerut copia REVISAL de la Colegiul Tehnic Decebal, Drobeta Turnu Severin. Apărea detașarea la CNVB, dar nu și perioada, un an de zile. Ciudat și foarte ciudat! Cu atât mai ciudat cu cât purtasem o discuție cu doamna director și îmi spusese că acolo poate să rămână liber și exact așa am primit-o.
Din CNVB pleacă profesorii. Eu o admir pentru cum dă sarcinile, dar colegii mi-au spus că, dacă nu place pe cineva, acel cineva pleacă din școală. Și uite așa a plecat săptămâna trecută diriginta de la clasa a XI-a C, Bogatoniu Nicoleta.
Este o stare de dictatură și nu mi-ar displace, dar este o dictatură incorectă, gen cine nu este cu mine este împotriva mea.
Doamna Kirsteuer caută să-și facă aliați. Probabil cu mine așteaptă să vadă ce decide MEN. M-a trecut în CEAC poate cu gândul că plec din școală. Încep să mă gândesc dacă mă place… 🙂
Comisiile metodice sunt și aici pe hârtie. Adică semnez o hârtie, fără să fi participat la elaborarea ei. Apropo, și președintele de la CEAC, Adomniței George, m-a pus să semnez într-un registru CEAC, ca membru, dar nu am văzut ce am semnat. Mi-a spus să citesc panoul. Mâine o să-i cer să văd procesul verbal. Omul s-a detașat, intre timp. 😂😂😂 L-au pus director, asa că nu am apucat să văd ce am semnat pe petecul acela de hârtie, unde apaream în comisia CEAC.
Mă aștept la tot felul de șicane. Dacă doamna are susținere politică și dușmanii mei sunt din sfera politicului, dacă doamna director nu are coloană vertebrală și nu mă va susține în demersul didactic de calitate pe care îl conduc la ore, va fi furtună.
Cum să plece profesori din școală, pe motiv că nu sunt pe placul directorilor?
Iată că am întâlnit profilul directorului dictator. Păi nu pot spune altfel decât dictator. Nimeni nu a luat apărarea colegelor demise din CA și nici a liderei de sindicat. A fost un tur de forță, serios!
Directorul adjunct este ca un cățeluș ce stă în umbra doamnei. Este ilară atitudinea dumnealui, pentru mine.
Eu vreau să pot să-mi fac orele ca la carte și atât. Doamna apreciază timpul pe care îl petreci în școală după ore. O să rămân în cancelarie să-mi corectez lucrările.
Este ceva interesant în Babeș. Tezele sunt cu subiect comun, dar ar trebui ca subiectele să fie în făcute în cadrul comisiei metodice. Nici vorbă! Eu am făcut subiectul la clasa a IX-a. Mi-a ieșit, dar m-am și documentat.
Îmi place directoarea.😂😂😂 Uneori chiar zic că ar putea fi ministrul educației. Ar putea demite directorii incompetenți, dar de aici și până a se debarasa de oamenii care au muncit, nu sunt de acord. Acum îmi dau seama că și dumneaei este incompetentă!
O, mă gândesc ce-ar spune dacă ar citi ce-am scris aici! 🙂
Sunt pregătită pentru liniște, dar și pentru furtună! Probabil va încerca să-mi pună clasele în cap, pe tiparul celor de la Colegiul Economic Viilor. La ore nu mi-a intrat încă.
Măi, dacă și CNVB este gata să strice ordinea și disciplina pentru a mă declara pe mine incapabilă, este chiar caz penal. Poate fi doar un scenariu, dar deja am semne de întrebare. 🙂
Pentru mine este o onoare că sunt profesor la CNVB.