Home » Despre Liliana D. Grecu (Liliana Ionescu 1992-2015)

Despre Liliana D. Grecu (Liliana Ionescu 1992-2015)

Experiență profesională:

2022-2023 profesor detașat la cerere – chimie – Liceul Teoretic George Călinescu, București, sector 1;

2021-2022 profesor detașat la cerere – chimie – Liceul Teoretic Dante Alighieri, București, sector 3;

Foto realizată cu Nokia…

2020-2021 profesor detașat în interesul învățământului -chimie – Colegiul Național Victor Babeș, București, sector 2;

Foto realizată cu Nokia…

2019-2020 profesor detașat la cerere – chimie – Colegiul Național Victor Babeș, București, sector 2;

Foto realizată cu Nokia…

2018-2019 profesor detașat la cerere – chimie- Colegiul Economic Viilor, București, sector 5;

Foto realizată cu Nokia…

1996 – titulară, prin concurs național, la Grupul Școlar Decebal/ Colegiul Tehnic Decebal/ Liceul Tehnologic Decebal – Drobeta-Turnu Severin, chimie industrială;

Foto realizată cu Nokia…

Diverse poze din Zoom sau direct din FB!

Poze dragi, momente plăcute!

Am dat peste buletinul dinainte de divorț! Ei, bine, fotografia aceasta nu am vazut-o în baza de date cu foto când mi-am făcut pașaportul în București, inainte de a pleca spre Chișinău, în 2019… Ar fi încă valabil, dacă haosul a ajuns și la MAI. 😂😂😂 M-aș prăpădi de râs dacă cei ce reprezintă autoritatea intr-un stat sunt penali. 😂😂😂 Cum am mai spus, România este țara în care lipsește controlul și guvernează haosul! Dacă au vrut să-mi fure identitatea, greșeala lor! 😂😂😂 Dacă există și Liliana Grecu și Liliana Ionescu prin bazele nationale, iar greșeala lor! 😂😂😂 Oricum, adevărul incet și sigur iese la iveală, oricâte ițe au urzit cretinoizii care au vrut să mă ingroape de vie doar pentru că adevărul spuselor mele i-a lezat în incapacitatea lor de a face ce trebuie conform funcției pe care o dețineau. 😂😂😂

Liliana tweeter Liliana martie 2015

citat eu


15 ani am stat și am meditat de ce natura umană este înclinată să facă mai mult rău, decât bine. Am trecut prin toate stările, de la nemulțumire la uluire, de la apăsare la eliberare și am înțeles că fiecare decide ce poartă cu el. Cei ce fac rău își încarcă karma. Cei spre care se îndreaptă răul, dacă acționează, fără a reacționa și a răspunde la rău cu rău, își purifică karma.
Sunt în faza de acceptare a răutății umane, dar și de acțiune fără reacțiune!

2 iulie 2015

Nu este nimic mai minunat, pe lumea asta, decât să citești povești copilului tău sau altor copii, chiar și unor adolescenți! Filonul inteligenței tradiționale se află închis în carțile cu povești nemuritoare ale tuturor popoarelor lumii.
Am avut o trăire recentă, în acest sens. Am citit elevilor de clasa a XII-a un fragment din ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Parcă scoteam din adâncurile mării nestemate și le aduceam la suprafață.
Din păcate, în prezent, literatura pentru copii este invadată de tot felul de creații puerile.
Pentru mine, cărțile sunt instrumente și mijloace de a ajunge la sufletul unui copil sau adolescent. De multe ori, la ore, atunci când indiferența elevilor mi se pare la cote alarmante, iau de la bibliotecă cărți cu poezii consacrate. Uneori, elevii de liceu intră în jocul meu, devin captivați și își doresc să citească chiar ei, alteori îmi spun că nu înțeleg nimic din ceea ce citesc. Cred că goana, la clasă, prin manualele de Citire și Limba și literatura română ne costă foarte mult, cultivând, paradoxal, repulsia față de lectură, nicidecum dragostea.

4 noiemb. 2014

Ce fel de profesor este Liliana GRECU (din foarte multă prostie, cândva, Ionescu)?
Cu siguranță nu este un profesor care vorbește cu tabla și doar pentru tablă, așa cum avea fiul meu în clasa a IX-a un profesor care umplea tablele cu formule de fizică fără ca cineva să le priceapă.
Sunt un profesor care încearcă să stârnească elevul spre efort intelectual. Uneori ies din tiparele programei și în primele zece minute din oră sau în ultimele, propun elevilor un test de inteligență, din dorința de a înțelege utilitatea și rolul matematicii, disciplină răspunzătoare de formarea gândirii critice.
Concep exerciții și probleme astfel încât să urmăresc capacitatea de aplicare a teoriei în rezolvarea lor. Centralizez datele problemelor și invit elevii să găsească regularități atunci când modific o variabilă, instigându-i spre cercetarea fenomenului. Aduc la clasă tabele, urmărind modul lor de realizare. Sunt elevi care mai întâi fac tabelul și apoi scriu în el, constatând la un moment dat că nu au gestionat bine spațiul pe coala de hârtie. Am fișe de lucru și reviste despre sănătate. Sunt ore la unitatea de învățare medicamente pe care le folosesc în scopul unei educații pentru sănătate. Orice teorie o aduc în viața de zi cu zi și caut similitudini, învățându-i pe elevi să compare teoria cu realitatea și de multe ori una spune teoria și alta găsim în practică. Folosesc mult fișe de lucru, deoarece predarea mea se axează pe explicarea și descifrarea tainelor științei, prin dezvoltarea tuturor tipurilor de inteligență.
Sunt un profesor care nu jignește elevii, dar care folose;te forța cuvintelor. Sunt un profesor care are nevoie de elevi dispuși să depună efort intelectual. Sunt un profesor care învață elevul să gândească, să aplice și să analizeze. Sunt un profesor care învață elevul să aibă opinii și curaj să și le facă cunoscute. Sunt un profesor care nu pune accent pe învățarea mecanică, ci doar pe interiorizarea cunoștințelor și aplicarea lor în situații concrete. Sunt un profesor prietenos… Sunt un profesor care nu dă palme la ceea ce face și urmărește cu interes formarea și dezvoltarea personalității elevilor săi. Sunt un profesor care încearcă să nu sugrume creativitatea elevilor săi.
Aștept elevii mei să continue descrierea începută de mine…

Învățarea necesită doi parteneri – unul trebuie să cunoască mecanismele devenirii intelectuale a ființei umane, iar celălalt trebuie să fie dispus să depună efort intelectual, învățând din plăcere!

18 noiembrie 2014

Am găsit o autocaracterizare pe care am scris-o prin 2010, într-una din agendele mele.
”Sunt gata să stârnesc ”al III-lea Război Mondial”, pentru că nu pot să renunț la a spune ceea ce gândesc. Deranjez uneori prin stilul meu direct și argumentele mele pot irita pe cei din jur. Declanșez mici procese de conștiință și, credeam atunci, totul reintră în normal, când de fapt am ajuns la concluzia că oamenii își pot folosi inteligența în sens distructiv..

Viața și anii mi-au demonstrat că omul trebuie să fie într-o continuă luptă cu el, dacă vrea să se autodepășească. Șlefuirea unui diamant necesită răbdare și migală, întocmai ca și formarea și dezvoltarea personalității umane. Până la 35 de ani am fost permanent preocupată de mine, investind în educație, apoi, dintr-o dată, am început să mă gândesc și la existența celorlalți, la bucuriile și la deznădejdea ce-i poate cotropi în situații limită, la bine și la rău, la nivelul de trai al celor îmbuibați și al celor săraci, la mediul în care trăiesc și îmi desfășor activitatea – școala.

citat eu

Mulți ani am fost locatar în cochilia propriilor gânduri. Perioada acumulărilor și a cristalizării conștiinței de sine (pentru care tata mi-a cultivat nelimitat respectul) a fost de lungă durată, apoi a urmat EXPLOZIA, REVOLTA față de tot ce este incorect în lumea în care trăim.
Între timp, pas cu pas am devenit sociabilă, comunicativă, altruistă, înțelegătoare, asertivă.
Iubesc florile și natura umană, chiar și azi, după toate ițele țesute în spatele meu.

Îmi plac poveștile nemuritoare! Ele mi-au întărit credința în forța binelui și a adevărului. Cu timpul, am primit credința în Dumnezeu, asociindu-l cu credința în bine, în frumos și în adevăr, valori în spiritul cărora am fost educată!

Adeverință detașare ISJ MH pentru București – am primit-o imediat!

(r)RAPORT DE ACTIVITATE ONLINE Liliana Grecu 2-5 iunie 2020, CNVB

RAPORT FINAL Saptamana Altfel CNVB, 9D, Grecu Liliana, 25-29 mai 2020,

RAPORT DE ACTIVITATE ONLINE Liliana Grecu 18-22 mai 2020, CNVB

Activități propuse pentru ”Școala Altfel” – 25-29 mai 2020. Nu știu dacă am voie să cer ca fiecare elev să aibă un jurnal al școlii altfel… Forumul educației este în mentenanță iar.

Scoala altfel 25-29 mai 2020 planificare și propuneri activități

RAPORT DE ACTIVITATE ONLINE Liliana Grecu 11-15 mai 2020, CNVB

Declarație pe propria răspundere – Declarație ”profesor fără risc”, validată de mine, pentru prima dată, cu o semnătură scanată…

RAPORT DE ACTIVITATE ONLINE Liliana Grecu 4-8 mai 2020, CNVB

RAPORT DE ACTIVITATE ONLINE Liliana Grecu, CNVB, 22-24; 27-30. 04.2020

Membru în corpul de experți în Management Educațional, din 11 iunie 2019

Disertație 26 iunie 2018, Master ”Management Educațional”

Disertație 26 iunie 2018 – Liliana Grecu.ppt Master ”Management Educațional”

Raport_de_activitate anual 2018-2019 CEV – L. Grecu

calificativ-anual-2018-2019-Grecu-CEcV

Liliana Grecu – lucrări publicate 2015-2018

Raport autoevaluare 2017-2018 – GRECU LILIANA (I)

(1) fisa evaluare pctj 2017-2018 GRECU LILIANA (1)

Fisa-evaluare-cd-2016-2017-Liliana-Grecu

Raport-activitate-Liliana-Grecu-2016-2017

fisa evaluare cd 2015-2016 – Liliana Grecu

Raport-activitate-Liliana-Grecu-2015-2016

Cerere inscriere selectie proiect ~Educatie pentru viata – EV~ pozitia exp

certificat Congres AGIRo, 18-22 august 2015, Cluj

Adeverinte- certificate -Scoala de vara, 24-29 iulie 2015, Chisinau si Eforie Sud

Raport activitate Liliana Grecu 2014-2015

OPIS DOSAR GRADAȚIE 2015-2020 salvat

Anexe CV Liliana Ionescu

Metodisti_ISJ_2014_2015 ( dintr-o eroare a ISJ, apar Ionescu Iuliana)

OPIS DOSAR METODIST, sept 2014

scrisoare de intentie metodist

CV Liliana Ionescu, sept 2014, metodist

participari-la-proiecte credite Liliana Grecu

Raport activitate Liliana Ionescu 2013-2014

Scrisoare de intentie, PLM, Germania

CV Liliana Ionescu, PLM, Germania

adeverinta consilier educativ

Raport activitate Liliana Ionescu, 2012-2013

Raport_activitate_2011_2012

Raport activitate 2010-2011

Raport activitate Liliana Ionescu, 2009-2010

Raport activitate Liliana Ionescu, 2007-2008

Raport activitate, sem II, 2006-2007

Memoriu de activitate, Liliana Ionescu, 2005-2009, gradatie

Raport scris, inspectie scolara 2007-1 Raport scris, inspectie scolara 2007-2 Raport scris, inspectie scolara 2007-3 Raport scris, inspectie scolara 2007-4

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: